,,Na Ovoce“ komunita, která vás inspiruje

3. 11. 2015 GoodyGoody téma zajímavosti

Velmi zajímavý projekt, který napomáhá proti plýtvání plodinami. Jedete si autem, projíždíte silnicí lemovanou řadou ovocných stromů, jejichž plody se hromadí v příkopech a vidíte, že o jabloň, třešeň nebo ořech se nikdo nestará? Je tu však projekt Na Ovoce, které tyto plodiny zajímá. Zakladatele prostě už naštvalo plýtvání a proto chtějí zodpovědně využívat přírodní bohatství.

Jak to vlastně celé funguje a jak se zapojit?

Vznikla zábavná mapa, kde můžete zapsat bezprizorní strom nebo keř. Snahou je místa nejen mapovat, ale také přispívat k jejich udržitelnosti. Život ve městě tedy dostává novou tvář. Zakládat nová místa a dbát na hodnoty, které rostliny a stromy pro člověka představují je velmi přínosné a obohacující. Takové sdílení dostává tedy úplně jinou podobu než ji známe na Facebooku. Můžete se tu seznamovat se svým okolím/sběrači, diskutovat a vzdělávat se pomocí herbáře.

A jaká je vize zakladatelů-členů? Chceme, aby Na Ovoce žilo dnem i nocí, aby vám nové objevy nedaly spát. Abyste byli inspirováni a inspirovali druhé, podobně jako to dělá příroda s námi.

Na mobilní aplikaci se shánějí peníze, zachráncem přírody se tak můžete stát i vy.

Radim Bílý
Ve Freshi je od roku 2015 a má na starosti obchodní oddělení Freshe. Také jeho zásluhou je navázání spolupráce s klienty jako TM Toys, Hospodářská komora, Corinthia Hotels a mnoha desítkami rodinných společností a start-upů. Na blogu nejčastěji píše o marketingové strategii a e-commerce, které jsou jeho největší hobby.