Ostrá verze hostingového řešení FreshCloud je tady. Přežije i atomovou bombu

8. 6. 2017 Aktuálně Naše řešení Webové stránky

1.6.2017 jsme po roce zkušebního provozu na ostro odstartovali naše nové hostingové řešení FreshCloud. Jedná se o zcela revoluční řešení, které jsme připravovali několik let. A jak FreshCloud funguje?

FreshCloud funguje na moderní cloudové architektuře, kde samotné „železo“ není až tak důležité. Jednotlivé weby a hostingy mohou dostat dle potřeby přidělené prostředky, které jsou v pozadí serverů prakticky neomezené. Naše serverová pole jsou fyzicky umístěny v pražské Casablance na páteřní lince do CZ i zahraničního internetu. Veškerá data z primárního „cloudu“ se v reálném čase zálohují na zrcadlové řešení. Pokud by tedy selhala část primární architektury, ihned ji nahradí záložní systémy a klientský web pojede bez výpadku.
Aby toho nebylo málo, tak se celé datové pole ještě 2x denně zálohuje do 2 dalších datových center v rámci ČR mimo Prahu. Tzn., že v teoretickém případě pokud by se Praha stala cílem útoku, postihl ji delší blackout nebo třeba Casablanca vyhořela, jsme schopni veškeré weby v rámci FreshCloud v řádu hodiny spustit z jiného datového centra.
Jsme opravdu rádi, že jsme si mohli toto pokrokové řešení nadělit jako předčasný dárek k 10. narozeninám Freshe, které budeme slavit v listopadu tohoto roku.
Během tohoto roku by měli být zcela bez výpadku přesunuty na FreshCloud všichni naši zákazníci. V tuto chvíli na novém řešení běží zhruba 60% všech námi provozovaných webů.
Pokud byste měli zájem o více informací, navštivte web www.freshcloud.cz, nebo nás přímo kontaktujte. Rádi vám poskytneme jak minihosting v rámci stokorun měsíčně, tak i třeba větší a výkonnější virtuální server zcela na míru.