Nejlepší aplikace na úpravu stories? My je známe!

15. 7. 2022 Instagram Nezařazené Sociální sítě

Důležitou součástí úspěšného instagramového účtu, jsou dobře zpracované stories. Vytvořte si signifikantní styl, který oddělí vaše stories od ostatních tak, aby sledující poznali, že se jedná o váš obsah, aniž by se museli podívat na jméno uživatele, který ho přidal. Důležitým faktorem pro tvorbu stories je originalita. K tomu vám velice snadno dopomoci aplikace. Pokud nejste zrovna ten nejkreativnější typ, aplikace nabízí nespočet předvytvořených šablon, fontů a animací, které udělají vizuální skoro za vás. Na trhu se jich nachází velké množství a my vám přinášíme doporučení na ty nejlepší, díky kterým se z vás stane stories master. 

Mojo

Dostupnost: App Store, Google Play

Cena: základní verze zadarmo, Mojo Pro $39.99 / rok

Hodnocení na App Store: 4.9/5.0

Hodnocení na Google Play: 4.4/5.0

Aplikace Mojo vám pomůže proměnit vaše posty v neporazitelné animace a studnici neobvyklých nápadů. Nabízí totiž desítky předvytvořených šablon rozdělených do několika složek podle druhu. Vytvořit si samozřejmě můžete i vlastní. Aplikace také nabízí jednoduchý střih vložených videí, úpravu fotek, desítky fontů a animací. Mojo vám také dokáže pomoci s tvorbou reels či tiktoků.

zdroj: gismoreview.com

Unfold

Dostupnost: App  Store, Google Play

Cena: základní verze zdarma, Unfold Pro $99.99 / rok

Hodnocení na App Store: 4.8/5.0

Hodnocení na Google Play: 3.9/5.0

Jestliže jsou vaším cílem minimalistické elegantní stories, Unfold je právě pro vás. V základní verzi najdete 25 předvytvořených originálních šablon, v Unfold Pro potom dokonce přes 60. Aplikace podporuje i video formát, nabízí několik druhů fontů a dokonce i vlastní mini sociální síť, kam můžete své výtvory nahrát a sdílet s přáteli.

zdroj: irishnews.com

Typorama

Dostupnost: App Store

Cena: základní verze zdarma, dále podle levelu předplatného $1.99 – $29.99

Hodnocení na App Store: 4.8/5.0

Pokud hledáte aplikaci, která vám umožní rychle přidat zábavný a poutavý text na obrázky, Typorama musí být vaše možnost č. 1! Umožní vám snadno vytvářet krásné typografické návrhy. Stačí jen vybrat pozadí a začít psát. Aplikace nabízí širokou škálu typografických rozvržení s různými možnostmi písma, ze kterých si můžete vybrat.

Kromě pokročilých textových nástrojů poskytuje tato aplikace také několik funkcí pro úpravu fotografií. Od filtrů a překryvů až po možnosti korekce obrazu – má vše, co potřebujete k vyladění obrázků na pozadí.

zdroj: twitter.com/typoramaapp

Canva

Dostupnost: App Store, Google Play i desktop

Cena: základní verze zdarma, Canva Pro $119.99/rok

Hodnocení na App Store: 4.9/5.0

Hodnocení na Google Play: 4.8/5.0

Canva je všem kreativcům moc dobře známá. Většina z nich ji ale využívá spíše na příspěvky do feedu. Chyba! Canva nabízí nekonečné množství vizuálů i do stories a jejich přehlížením vám uniká spousta skvělých nápadů a možností.

Vytvořte si vlastní

Pokud máte čas a patříte spíše mezi ty, kteří si rádi kompletní kreativu dělají sami, fantazii se meze nekladou. Například na TikToku najdete řadu účtů a tvůrců zaměřujících se vyloženě na tipy a triky pro Instagram stories. Ve výše zmíněné Canvě můžete místo šablon vytvořit úplně vlastní kreativu. Pokud nechcete pracovat s externí aplikací, řada neobvyklých vizuálů se dá vytvořit jen pomocí Instagramu. To už ale zabere více času.

Hodně štěstí!

 

Petra Charvátová
Petra Charvátová působí ve Fresh Services jako kreativec a specialistka na sociální sítě. Má za sebou několik let praxe v oblasti produkce, PR a správy sociálních sítí. Působila v hudebním průmyslu a podílela se na tvorbě komunikace festivalu United Islands of Prague 2021