Nové Firmy.cz

12. 3. 2014 Akční nabídky Aktuálně

1.4.2014 spustí největší tuzemský vyhledávač Seznam.cz úplně nový katalog firem Firmy.cz. Určitě se jedná o nejvýznamnější změnu v tomto katalogu za celou dobu jeho fungování.

Firmy.cz je katalogová služba, která kombinuje hledání na klíčová slova, oborové kategorie a lokalitu uživatele při hledání v největší databázi firem na českém internetu. Katalog Firmy.cz obsahuje aktuálně přes 600 000 zápisů, které jsou tříděny do 3 600 oborových kategorií.

Firmy.cz Nová podoba katalogu Firmy.cz zohledňuje při vyhledávání lokalitu uživatele. Toto platí jak při hledání na klíčové slovo, tak při hledání v kategoriích. Uživateli jsou tak jednoduše a rychle nabízeny nejpřesnější výsledky vyhledávání v jeho lokalitě (tu si může uživatel měnit, případně využít hledání v okrese nebo kraji). Seznam.cz dále úplně přepracoval způsob placení za zobrazení firemního zápisu v katalogu Firmy.cz. V původním katalogu bylo několik variant firemních zápisů. Od firemního zápisu zdarma, až po kombinace placeného firemního zápisu v kategoriích nebo na klíčová slova, s fotografiemi, rozšířeným textem atp.. Toto bude od 1. dubna historie. Kompletní firemní zápis bude zdarma.

Od 1. dubna bude firemní zápis obsahovat:

  • hlavní fotografii (např. foto recepce nebo budovy, kde firma sídlí)
  • logo
  • popis (až 300 znaků)
  • kontaktní údaje
  • fotogalerie (až 20 fotografií)
  • speciální nabídky

Přibude také hodnocení firem ze strany klientů a zákazníků.

Nové Firmy.cz přináší nový způsob placení. Obchodní model je postaven na principu aukce a PPD (pay per day = platba za den). Pozici v řazení firemního zápisu bude možné ovlivnit účastí v aukci. Aukce bude probíhat každý den od půlnoci do 22:00 a bude se dražit pozice na následující den. Minimální částka pro účast v aukci je stanovena na 10 Kč / den pro jednu zvolenou kategorii. Účastník aukce zaplatí vždy maximálně o 1 Kč více, než konkurent na druhém místě. Celkově vzato je tento systém opravdu dobře vymyšlený a dává firmám mnoho prostoru k prezentaci v největším tuzemském katalogu firem.

Firmy.cz

Jak se připravit na nové Firmy.cz v 8 bodech?

  1. přidejte hlavní fotografii, která se bude zobrazovat při vyhledávání (bez toho to nebude pěkné)
  2. nahrajte logo
  3. upravte a rozšiřte popis vaší činnosti, čím více textu, tím lépe (pozor na dodržování pravidel)
  4. zkontrolujte platnost kontaktních údajů
  5. pokud můžete, přidejte fotografie produktů nebo výrobků
  6. budete-li se chtít účastnit aukce, nabijte si kredit
  7. poproste zákazníky o napsání recenze Vašich produktů nebo služeb
  8. připravte speciální nabídky a akce (pokud máte tu možnost)

Na novou podobu katalogu Firmy.cz se můžete podívat již nyní na adrese beta.firmy.cz. Na této adrese je též možné editovat stávající firemní zápisy a připravit se tak na 1. dubna 2014!

Nechce se vám do toho? Nechte to na nás. Firemní zápis Vám kompletně zaktualizujeme. Stačí nás kontaktovat.