Jak zalamovat ve WordPressu řádky v souladu s pravidly českého pravopisu? Pomůže vám plugin

10. 6. 2021 Webové stránky Wordpress

Není moc světových jazyků, jejichž pravopis by měl tolik pravidel, jako naše mateřština. Týká se to i zalamování řádků. Řádek by neměl končit předložkami a spojkami v, s, z, k, a, i, o, u. Ohlídat to ale na webových stránkách je velmi náročné, a proto většina lidí na toto pravidlo rezignuje. 

 

Ti, kteří na toto pravidlo rezignovat nechtějí (nebo jim to neumožní jejich klient), často prochází celý web a tráví hodiny vkládáním nedělitelných mezer. Pokud používáte WordPress, existuje však daleko elegantnější řešení – plugin pro automatizované zalamování řádků.

 

Plugin prochází textová pole webu a u všech výše zmíněných znaků nastavuje nedělitelné mezery. Funguje skvěle u webů, které využívají standardní WordPress editor, popřípadě velmi rozšířený plugin Advanced Custom Fields umožňující tvorbu vlastních typů příspěvků a sekcí administrace (sami jej využíváme prakticky na každém webu).

 

Pokud však využíváte různé jiné externí editory (například WP Bakery, Elementor, Divi Builder), pravděpodobně vám tento plugin nebude fungovat správně.

 

Příjemnou zprávou na závěr je fakt, že plugin je plně bezplatný a snadno implementovatelný, takže by neměl jakkoliv navýšit váš rozpočet na tvorbu webu.

Radim Bílý
Ve Freshi je od roku 2015 a má na starosti obchodní oddělení Freshe. Také jeho zásluhou je navázání spolupráce s klienty jako TM Toys, Hospodářská komora, Corinthia Hotels a mnoha desítkami rodinných společností a start-upů. Na blogu nejčastěji píše o marketingové strategii a e-commerce, které jsou jeho největší hobby.