Shoptet, Woocommerce nebo CS-Cart – naše řešení pro e-commerce

24. 2. 2023 Aktuálně Webové stránky Wordpress

V mém předešlém článku jsme se podívali na redakční systém WordPress a jeho nesporné výhody při realizaci webových prezentací. Malinko jsme se podívali do historie a také na to, jak jsme vyvíjeli vlastní redakční systém na frameworku Nette. Na stejném systému jsme vyvíjeli i nástavbu pro e-shopy. Časem se ukázalo, že to nebylo úplně ideální rozhodnutí, ale mnoho jsme se při tom naučili. Na našem původním systému stále běží několik úspěšných e-shopů a projektů, takže to určitě nebyla ztráta času. Na tomto systému však již nové projekty nestavíme. Během posledních let jsme našli velmi dobré produkty, pomocí kterých jsme schopni realizovat jakkoliv velké e-commerce projekty.

 

Máme tak připravené řešení pro každého zákazníka, který se na nás obrátí s žádostí o realizaci nového e-shopu. A začneme tím nejrychlejším, a tím je Shoptet.

 

Shoptet

Shoptet je ideální řešení pro standardní e-shopy zaměřené na české tržní prostředí. Nesmírnou výhodou je opravdu velké množství funkcí a doplňků, a hlavně až neuvěřitelná rychlost, za kterou je zákazník schopen svůj nový e-shop rozjet. Není třeba řešit grafické zpracování, programování, kódování, napojování na platební metody atp. Stačí založit účet, vybrat vhodný tarif, naplnit e-shop produkty a začít prodávat. Potřebná doba k realizaci funkčního e-shopu se tak z měsíců „smrskává“ na hodiny.

 

Systém Shoptet jsme doporučili mnoha klientům a pomáhali jsme jim s realizací. Jelikož nebylo co programovat nebo kódovat (v případě základní podoby vašeho e-shopu na platformě Shoptet to nepotřebujete), naše práce spočívala primárně v tvorbě podkladů pro produkty (fotografie, texty, plnění) a v následném marketingu.

 

Existují i další obdobné systémy, ale Shoptet pro nás zůstává jedničkou. V okamžiku, kdy se na nás obrátí klient s žádostí o rychlou a cenově dostupnou realizaci e-commerce projektu, víme, kam sáhnout.

 

WordPress + Woocommerce

Tak jako rádi využíváme WordPress při tvorbě webových prezentací, oblíbil jsme si i hojně využívané WordPress rozšíření pro tvorbu e-shopů, Woocommerce. Jedná se o doplněk, díky kterému je možné relativně snadno realizovat elektronický obchod na vlastním grafickém zpracování (případně využít jednu z mnoha připravených šablon). Woocommerce jako takový je dobře připravený pro český trh a jeho funkčnost je možné ještě zdokonalit použitím komerčních pluginů. Zde využíváme primárně pluginy od společnosti Toret plugins. Jedná se o ověřené, bezpečné, funkční a pravidelně aktualizované pluginy, které jsou 100% připravené pro český a slovenský trh.

 

A pro jaké projekty je kombinace WordPress + Woocommerce vhodná? Určitě pro rozsahově větší e-shopy s unikátním grafickým zpracováním s navazující složitější funkcionalitou nebo nákupním procesem.

 

Pro projekty, na které Woocommerce nestačí, a zakázkový vývoj se nevyplatí, máme eso v rukávu. CS-Cart.

 

CS-Cart

 

CS-Cart není v našich končinách úplně známým systémem. Přitom se jedná o velmi robustní řešení, které umožňuje snadnou realizaci opravdu velkých e-commerce projektů se specifickou funkčností. Ideálně se hodí na realizaci a provozování multi-vendor tržišť.

 

CS-Cart běží na pozadí úspěšných projektů našich klientů analytika.net a estarlit.eu. Současně se staráme o rozšiřování funkčnosti jednoho z největších multi-vendor e-shopů v Čechách, shopex.cz.

 

Když za námi přijde klient s požadavkem na tvorbu e-shopu, víme, že máme funkční řešení, ať je záměr a představa jakákoliv.

Chcete také nový e-shop? Napište nám